nieuws

De Goudse geeft advieskosten terug aan werkgever

Archief

Werkgevers die tussen nu en 19 augustus een offerte aanvragen en vóór medio september een contract sluiten voor het Goudse Bedrijfspensioen (de PPI van De Goudse) krijgen per werknemer € 50 op de advieskosten terug met een maximum van € 1.500. Omdat de vergoeding naar de werkgever gaat en niet naar de adviseur, gaat van de actie volgens De Goudse geen sturing uit.

De Goudse geeft advieskosten terug aan werkgever

Het Bedrijfspensioen is een 100% provisieloos product. Volgens Wouter Berris, manager inkomen en pensioen bij De Goudse, misstaat de zomeractie niet in een provisieloos tijdperk. “Er gaat geen sturing van uit. Wij betalen het bedrag uit aan de werkgever, niet aan het intermediair. Ook betalen wij het geld uit, ongeacht bij welke adviseur gesloten is. Er zijn dus geen andere prikkels aanwezig dan de prikkel om juist nu in gesprek te gaan met een onafhankelijke adviseur."
De verzekeraar verlaagde onlangs ook al de risicotarieven voor het Bedrijfspensioen en wil met de zomeractie het product een extra boost geven. Tot nog toe brachten 100 bedrijven met gemiddeld zo’n zes deelnemers hun pensioen onder bij de PPI van de Goudse, vertelt Berris. “We zijn in maart echt begonnen. Dit is een langzame markt. We hebben voor duizenden deelnemers offertes uitstaan, dus tegen het einde van het jaar zullen we zien wat daar de conversie van is.”

Reageer op dit artikel