nieuws

Consumentenbond werkt aan autopolisvergelijker

Archief

De Consumentenbond wil voor het einde van het jaar in samenwerking met Intrasurance een vergelijkingswebsite voor autoverzekeringen introduceren. Deze autoverzekeringsvergelijker, die uitgaat van tarieven inclusief provisie, wordt in de markt gezet in navolging van de Zorgvergelijker die de bond vorig jaar november online zette

Consumentenbond werkt aan autopolisvergelijker

Momenteel worden verzekeraars uitgenodigd om te participeren in dit nieuwe project van de Consumentenbond. De autoverzekeringsvergelijker wordt toegankelijk voor zowel leden als niet-leden en wordt gevoed met tariefinformatie vanuit MoneyView en ‘kwalitatieve’ informatie uit Consumentenbondonderzoeken. Verder treedt de Consumentenbond op als eerstelijns informatiedesk voor verzekeringnemers. Intrasurance zorgt voor een koppeling tussen de vergelijkingssite en alle participerende verzekeraars en zal bij de niet-volmachtverzekeraars een leadprovidervergoeding voor de Consumentenbond incasseren. Voor de volmachtverzekeraars zal Intrasurance daarnaast als gevolmachtigd agent gaan fungeren.

Op het gebied van vergoedingen zegt de Consumentenbond ‘een maximale transparantie’ na te streven. Dat betekent dat de verzekeraars per afgesloten verzekering een uniforme vaste vergoeding aan de Consumentenbond betalen. Hoe hoog deze is, wil de Consumentenbond nog niet kwijt in het vertrouwelijke stuk dat in het bezit is van de AM-redactie. Daarnaast zijn verzekeraars enkele duizenden euro's kwijt aan eenmalige kosten als producten moeten worden ingebouwd en technische koppelingen moeten worden aangelegd. Dit bedrag gaat rechtstreeks naar Intrasurance.

 De volmachtverzekeraars betalen daarnaast doorlopend € 40 per jaar per gesloten verzekering aan Intrasurance voor de volmachtwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel