nieuws

Colimbra koopt meerderheid aandelen in VolmachtBeheer

Archief

Bedrijven niet samengevoegd

 

ICT-bedrijf Colimbra heeft de aandelen in VolmachtBeheer overgenomen van oprichter Rob Grijpma. "Met de participatie heeft VolmachtBeheer een bredere basis om verder te groeien en breidt Colimbra haar positie als ICT-partner in de verzekeringsketen uit", aldus beide partijen.

 

Colimbra heeft nu een meerderheidsbelang in VolmachtBeheer, dat verder de directeuren Max Wout en Jeroen Stahlberg als mede-eigenaar heeft. Beide bedrijven werken sinds 2006 samen in het ontwikkelen van de VolmachtBeheer Producten Interface (VPI). Samen willen zij het tempo van ketenintegratie in het volmachtkanaal verder verhogen.

Volmachtbeheer blijft met tien medewerkers vanuit Baarn opereren; Colimbra is gevestigd in Hoofddorp en telt 25 medewerkers. Grijpma stopt zijn werkzaamheden voor VolmachtBeheer, maar blijft actief met een eigen consultancybedrijf.

 

Synergie

“Het is een ander type bedrijf, we zullen dus ook niet een geheel worden. Maar we streven uiteraard wel naar synergie”, zegt Colimbra-directeur Bram Doveren. Zijn bedrijf levert vooral veel diensten aan verzekeraars. “Het is belangrijk om én branchekennis én ICT-kennis in huis te hebben. Dat hebben wij nu.”

Volgens Doveren is de VPI een succes. “We zijn net gestart met fase 2, waarin we een aantal verbeteringen gaan aanbrengen.” Inmiddels maken 164 volmachtkantoren gebruik van de interface; er zijn al bijna een miljoen berekeningen gemaakt. Er kunnen premies worden berekend voor producten van Allianz, ASR, Avéro, Delta Lloyd, London, Monuta, Nationale-Nederlanden en Reaal. Daarmee wordt zo’n 75% van de volmachtmarkt afgedekt.

Reageer op dit artikel