nieuws

AFM ontkent bemoeienis met Argenta

Archief

Argenta heeft de keuze om bij de distributie van spaarrekeningen goeddeels af te stappen van tussenpersonen gemaakt zonder bemoeienis van de AFM. Dit stelt de toezichthouder in reactie op de berichtgeving hierover. Argenta-directeur Marc de Moor wekte de indruk dat de beleidswijziging onder druk van de AFM tot stand zou zijn gekomen, maar kwam hier later op terug. 

AFM ontkent bemoeienis met Argenta

"De AFM heeft de wijze waarop Argenta haar verantwoordelijkheid rondom het distributiekanaal heeft ingevuld niet beoordeeld noch Argenta hier op aangesproken", stelt de toezichthouder in een communiqué. De AFM betreurt het dat deze suggestie is gewekt en voegt daar aan toe dat "banken en verzekeraars wel op hun distributieketen moeten letten". "Ze behoren hun verantwoordelijkheid te nemen om ervoor te zorgen dat bemiddelaars kwalitatief goed advies geven over hun producten", aldus de AFM.

Reageer op dit artikel