nieuws

Achmea wil duidelijkheid over kwaliteit schadeherstellers

Archief

Achmea roept de brancheorganisatie van schadeherstellers Focwa op om zo snel mogelijk duidelijk te maken welke van haar leden niet meer de kwaliteitsnormen kunnen waarborgen. De verzekeraar constateert een overcapaciteit bij de schadeherstelbedrijven die leidt tot lagere vergoedingen. Deze mogen wat Achmea betreft niet ten koste gaan van de klanten van verzekeraars.

Achmea wil duidelijkheid over kwaliteit schadeherstellers

Volgens Achmea hebben marktwerking, veiliger auto's en een verbeterd wegennet gezorgd voor een overcapaciteit van meer dan eenderde bij de schadeherstelbedrijven. Onlangs maakte brancheorganisatie Focwa zelf al bekend dat zij door de lagere vergoedingen vanuit de verzekeraars de kwaliteit niet langer kon garanderen. Eljakim Caus, manager strategie en ontwikkeling bij de claimafdeling van Achmea, spreekt echter van een gezonde marktwerking. "De overcapaciteit mag niet voor rekening komen van klanten van verzekeraars. Deze situatie vraagt om ingrijpende maatregelen van de branche zelf."
Achmea zegt nu al schadeherstellers te selecteren op kwaliteit van het herstel en klantgerichte bedrijfsvoering. "Wij controleren die kwaliteitsafspraken continu", aldus Caus." 

Reageer op dit artikel