nieuws

Achmea bestrijdt visie CZ op ziekenhuizen

Archief

Zorgverzekeraar Achmea is het niet eens met de visie van concurrent CZ dat in Nederland zonder problemen 15 ziekenhuizen dicht kunnen. Wim van der Meeren, bestuursvoorzitter bij CZ, maakte deze visie wereldkundig in het televisieprogramma Altijd Wat. Volgens Achmea is het beter om te kijken naar het totale zorgaanbod in een regio.

Achmea bestrijdt visie CZ op ziekenhuizen

Achmea, onder meer actief op de zorgmarkt met Zilveren Kruis en Agis, bestrijdt dat er zomaar ziekenhuizen kunnen worden gesloten om de snel stijgende zorgkosten een halt toe te roepen. "Er kunnen wel ziekenhuizen dicht, maar wellicht komen er andere zorgvoorzieningen voor terug", aldus Achmea. "Het gaat erom dat wat er aan zorg voor de inwoners nodig is in een regio passend te maken met het zorgaanbod. Kijk dus niet alleen naar ziekenhuiszorg, maar juist ook naar de samenhang tussen zorg in de eerste lijn (huisartsen) en de ziekenhuizen." Achmea denkt wel dat de vorm van de huidige 93 ziekenhuizen over een aantal jaar is veranderd. "Er zal meer onderscheid komen tussen ziekenhuizen die eenvoudige vormen van zorg aanbieden en ziekenhuizen voor complexe behandelingen."

Reageer op dit artikel