nieuws

Zilveren Kruis en ministerie VWS trekken samen op

Archief

Zilveren Kruis en ministerie VWS trekken samen op

Zilveren Kruis Achmea en het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS) bundelen hun kennis op het gebied van ‘Gezond Ondernemen’. Door kennis en expertise met elkaar te delen willen de twee partijen een bijdrage leveren aan de gezonde leefstijl en verbetering van duurzame inzetbaarheid van werknemers.

De zorgverzekeraar heeft van oudsher een nauwe band met de Nederlandse werkgevers, terwijl het ministerie met haar kennisnetwerk veel theoretische kunde en praktische voorbeelden in huis heeft. Op 12 juni organiseerden beide partijen een kennisdag getiteld 'Preventie, feiten en fabel', waar diverse gezondheidsinstituten en vertegenwoordigers van de zorgverzekeraar bij elkaar kwamen om te praten over thema's zoals bewegen, voeding en overgewicht, letselpreventie, alcohol, roken en psychische gezondheid. Voor het ministerie en de zorgverzekeraar zijn de groeiende zorgkosten, gezondheid en duurzame inzetbaarheid van werknemers belangrijke thema's.

Reageer op dit artikel