nieuws

TVM aast op binnenvaartverzekeraar Noord Nederland

Archief

Transportverzekeraar TVM is in een vergevorderd stadium om de onderlinge verzekeraar Vereniging Noord Nederland over te nemen. Als de overname slaagt blijft de verzekeraar van binnenvaartschepen, pleziervaartuigen en woonschepen als zelfstandig merk vanuit Heerenveen opereren.

TVM aast op binnenvaartverzekeraar Noord Nederland

Bij Noord Nederland, opgericht in 1946 door een kleine groep binnenvaartschippers, zijn 850 binnenvaartschepen en 4.000 pleziervaartuigen aangesloten. Door de samenwerking met TVM  hoopt de vereniging haar toekomst veilig te stellen. De transportverzekeraar versterkt op haar beurt door de overname haar positie in de binnenvaart. Directievoorzitter Arjan Bos: "De komende jaren zal multimodaal vervoer niet meer weg te denken zijn in Europa en wij willen daar op inspelen." 
Beide maatschappijen gaan er van uit dat de samenwerking kostenvoordelen oplevert. Bovendien zullen de leden van Noord Nederland, als zij instemmen met de overname, hun inleggelden terug ontvangen.

Reageer op dit artikel