nieuws

Schadeclaim Titanic al na een maand uitbetaald

Archief

De totale schadeclaim voor de Titanic, het 'onzinkbaar' geachte passagiersschip dat op de kop af honderd jaar geleden toch zonk, bedroeg destijds 16 miljoen pond, waarvan 1 miljoen pond voor het schip.   Deze cascoclaim werd door makelaar Willis volledig bij underwriters geïncasseerd en binnen 30 dagen na de ramp uitbetaald aan rederij White Star […]

De totale schadeclaim voor de Titanic, het 'onzinkbaar' geachte passagiersschip dat op de kop af honderd jaar geleden toch zonk, bedroeg destijds 16 miljoen pond, waarvan 1 miljoen pond voor het schip.
 
Deze cascoclaim werd door makelaar Willis volledig bij underwriters geïncasseerd en binnen 30 dagen na de ramp uitbetaald aan rederij White Star Line.
De ramp met de Titanic was begin vorige eeuw een van de grootste schades waar de Lloyd's-markt mee werd geconfronteerd. En hoewel het, kijkend naar het aantal slachtoffers, niet de grootste scheepsramp in de maritieme geschiedenis is, is het wel de bekendste.
White Star Line betaalde destijds 7.500 pond per jaar om het schip te verzekeren, wat neerkomt op 0,75% van de verzekerde som. De premiepercentages voor een vergelijkbaar risico anno 2012 zijn aanzienlijk lager. Het eigen risico voor de 'onzinkbare' Titanic bedroeg 150.000 pond oftewel 15% van het verzekerd bedrag. Eigen risico's voor de grootste cruiseschepen anno 2012 zijn zelfs lager dan 1%. De boeg van de Titanic, zoals deze er honderd jaar na de ramp bij ligt op de bodem van de Atlantische Oceaan.

Reageer op dit artikel