nieuws

Record schadevergoeding voor opgebrande accountant

Archief

Een accountant die elf jaar met zijn oud-werkgever in de clinch lag in een burnout-zaak krijgt een schadevergoeding van € 370.000. Het is de hoogste schadevergoeding die in Nederland ooit voor voor burnout-klachten is uitgekeerd, stelt Bureau Beroepsziekten FNV (BBZ).

Record schadevergoeding voor opgebrande accountant

BBZ maakte de zaak aanhangig nadat haar imiddels gepensioneerde cliënt in 1997 op 52-jarige leeftijd arbeidsongeschikt raakte. De man maakte bijna 25 jaar lang grote delen van het jaar werkweken van 60 uur met uitschieters naar 80 uur.
In 2009 stelde de rechter de werkgever in hoger beroep aansprakelijk voor de medische klachten van de man. Daarna heeft het nog 2,5 jaar geduurd voor beide partijen het eens waren over een schikking. Van de overeengekomen schadevergoeding heeft de oud-werkgever onlangs het laatste deel uitbetaald.
Marian Schaapman, directeur BBZ, is blij met het einde van de langdurige zaak. "Dit geval toont aan dat werkgevers niet zomaar zaken op hun beloop kunnen laten."

Reageer op dit artikel