nieuws

QualityCare failliet Taken al in oktober overgeheveld naar SVC Compliance

Archief

Na bijna zes jaar is het doek gevallen voor QualityCare FinanciëleBranche BV in Zoetermeer, nadat de rechtbank in Den Haag op 1 mei het faillissement heeft uitgesproken

Het bedrijf werd in 2006 opgericht om de Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening (SKFD) te ondersteunen bij de kwaliteitsborging voor hypotheekbemiddelaars en financiële dienstverleners Tot november vorig jaar nam QualityCare de uitvoering van het Keurmerk Financiële Dienstverlening voor haar rekening. Daartoe werden destijds mantelovereenkomsten gesloten met NVA, NVF en NBVA. Ook werd een complianceprogramma ontwikkeld in samenwerking met Welke. Fraude Volgens de curator, mr. N.F. Barthel, heeft de SKFD in oktober 2011 het vertrouwen opgezegd in QualityCare en werd de uitvoering van de taken overgeheveld naar SVC Compliance in Leusden. Volgens de curator "zou het zomaar kunnen" dat moederbedrijf ManagementCare binnenkort eveneens omvalt. Dit bedrijf is eigendom van financieringsmaatschappij Herrador van Frits Penning, dat (ook in oktober vorig jaar) failliet is gegaan. Penning heeft gedurende lange tijd zijn verlieslatende vennootschappen overeind weten te houden door -mogelijk wederrechtelijk- gebruik te maken van vermogens van derden. Een praktijk waaraan vorig jaar augustus een einde kwam, waardoor zich acuut een liquiditeitstekort manifesteerde. Tegen Penning (niet te verwarren met John Pennink van de SKFD) loopt volgens het faillissementsverslag een onderzoek naar mogelijke betrokkenheid bij frauduleus handelen. Hij staat nog voor _ 17 mln in het krijt bij verschillende crediteuren. Bij QualityCare waren vier mensen in dienst. Opmerkingen: Auteur:LE Datum:21 – 05 – 2012 Bestandsnaam:LE_QualityCare.doc Rubriek:Nieuws Trefwoord:faillissement, keurmerk, fraude

Reageer op dit artikel