nieuws

OvFD schaart zich achter Wonen 4.0

Archief

OvFD schaart zich achter Wonen 4.0

Branchevereniging OvFD schaart zich achter de visie Wonen 4.0. Dit plan van Vereniging Eigen Huis (VEH), de Woonbond, corporatiekoepel Aedes en de makelaarsorganisaties moet de vastgelopen woningmarkt integraal hervormen. De OvFD hoopt dat Wonen 4.0 inzet wordt van het kabinet dat na de verkiezingen van 12 september aantreedt.

De branchevereniging vindt Wonen 4.0 – waarin de de hypotheekrenteaftrek wordt afgebouwd, de huren worden verhoogd en er een generieke woontoeslag komt – beter dan de plannen van de Kunduz-coalitie van VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie. Door dat voorstel zouden volgens de OvFD 'starters onevenredig hard worden geraakt'.
"Starters zijn cruciaal voor de doorstroming op de woningmarkt", aldus de branchevereniging. "Meer marktwerking aan de aanbodzijde en een verbreding van het hypotheekaanbod moeten leiden tot meer keuzemogelijkheden en een betere prijs-kwaliteitverhouding. Wonen 4.0 biedt hiervoor een uitstekende grondslag."

Reageer op dit artikel