nieuws

‘Maak particulier pensioenadvies aftrekbaar’

Archief

De Coöperatieve Pensioen Vereniging (CPV) vindt dat pensioenadvies voor particulieren aftrekbaar van het belastbaar inkomen zou moeten zijn. Tenslotte is pensioenadvies voor ondernemers ten laste van de winst te brengen en is hypotheekadvies in feite ook aftrekbaar, aldus de organisatie van pensioenintermediairs.

‘Maak particulier pensioenadvies aftrekbaar’

Aftrekbaar particulier pensioenadvies geeft de pensioenbranche een impuls en stelt de pensioengerechtigde in staat zich tegen een aantrekkelijk tarief over zijn of haar pensioen te laten voorlichten."En die voorlichting is hard nodig", zegt voorzitter Chris Jagers. "De gemiddelde werknemer begrijpt niets van zijn pensioen, laat staan dat hij weet hoe hoog de pensioenaanspraken zijn als hij straks op 66, 67 of nog later met pensioen gaat."
De CPV vindt het niet juist dat bij het aangaan van een hypotheek de kosten voor verkrijging van financiering wel aftrekbaar zijn, maar er geen fiscale faciliteiten bestaan voor pensioenadvies."Pensioenadvies voor de ondernemer wordt ten laste van de winst gebracht. De werknemer moet het maar thuis regelen en diep in de buidel tasten."

En dat terwijl goed pensioenadvies de overheid op langere termijn voordeel oplevert, zo pleit de organisatie. "Als particulieren, geholpen door goed pensioenadvies, slim om leren gaan met pensioen hoeven ze straks minder een beroep te doen op allerlei toeslagen van de overheid."

Reageer op dit artikel