nieuws

Kwart polisvoorwaarden autoverzekeringen leesbaar

Archief

Kwart polisvoorwaarden autoverzekeringen leesbaar

Autoverzekeraars boeken vooruitgang bij het versimpelen van de taal in hun polisvoorwaarden. Van de 42 verzekeraars voldoen er 11 aan de leidraad van de AFM, zo blijkt uit onderzoek van vergelijkingssite Verzekeringssite.nl. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van 2010 toen slechts 4 autoverzekeraars begrijpelijk en duidelijk hun voorwaarden omschreven. Onna-Onna, Allsecur en Hema scoren het best op dit vlak.

Bij 25% van de verzekeraars ligt het taalniveau van de polisvoorwaarden op B1 en B2. Dat betekent dat 80% van de Nederlanders deze informatie begrijpt. Voor driekwart van de verzekeraars geldt echter nog dat 60% van de Nederlanders niet uit de voorwaarden kan op maken wat de rechten en plichten van de verzekering zijn.

Reageer op dit artikel