nieuws

Innovatiescriptieprijs financiële dienstverlening

Archief

De HBO- of WO-student die een scriptie wijdt aan innovatie binnen de financiële dienstverlening, kan dit jaar voor het eerst meedingen naar de Generali AM Innovatiescriptieprijs. De innovatie kan zowel betrekking hebben op het product, de dienstverlening, het proces, de communicatie en marktbewerking of enig ander onderwerp dat als inspiratie kan dienen voor het vernieuwen van de branche.

De beste scriptie wordt beloond met een bedrag van € 5.000,-. De Innovatiescriptieprijs maakt onderdeel uit van Generali AM Innovatieprijs. Bram Korsten deed als student in 2009 mee aan dit initiatief van Generali verzekeringsgroep en uitgeverij Kluwer. Met het idee Esurance-Auction.com won hij destijds de Aanmoedigingsprijs. Studenten vinden echter nog maar in beperkte mate de weg naar de Generali AM Innovatieprijs en moeten het vaak opnemen tegen ervaren intermediairs. Om hen een beter platform te bieden is een nieuwe categorie binnen de Generali AM Innovatieprijs ingesteld. Dit geeft de intermediaire branche de gelegenheid kennis te nemen van de beste afstudeeronderzoeken op het gebied van innovatie binnen de financiële dienstverlening en het geeft de student de gelegenheid om zich aan deze arbeidsmarkt te presenteren. De winnaar van de Innovatiescriptieprijs 2012 wordt bekend gemaakt tijdens de Verzekeringsbranchedag op 27 november 2012 in Utrecht. Studenten kunnen zich tot 31 augustus 2012 aanmelden via Generali-AM-Innovatiescriptieprijs.nl, of gebruik hiervoor de QR-code.

Reageer op dit artikel