nieuws

Hypotheekklant NN kan maandelijks extra aflossen Hypotheekklanten

Archief

van Nationale-Nederlanden kunnen voortaan ook op maandbasis, via automatische incasso, extra bedragen aflossen

Dat kan al vanaf _ 25 per maand, maar tot maximaal 10% van de oorspronkelijke lening. Anders volgt boeterente, die bij NN, in tegenstelling tot bij Florius, nog niet is afgeschaft. Naast het eenmalig aflossen kan bij NN dus ook op maandbasis extra hypotheekschuld worden afgelost. Hoewel, bij de (Optimaal) Spaar Hypotheek en BankSpaar Plus Hypotheek is deze optie niet voorhanden. Met de maandelijkse extra aflossing zijn geen kosten gemoeid, maar ze telt wel mee bij de bepaling van de maximaal toegestane boetevrije aflossing per jaar. Wordt dat maximum van 10% van de oorspronkelijke lening overschreden, dan moet boeterente worden betaald alsmede administratiekosten. "De boete wordt berekend met de contantewaardeclausule", zo legt NN op de eigen website uit. "We kijken daarbij naar de marktrente, de resterende rentevastperiode en het rentepercentage van de af te lossen hypotheek. We berekenen voor elke maandtermijn van de resterende rentevastperiode die u nog zou moeten betalen afzonderlijk hoeveel het renteverlies voor Nationale-Nederlanden is." Florius Onlangs claimde Forius de eerste geldverstrekker te zijn die geen boeterente meer rekent, omdat klanten dat "niet meer van deze tijd" vinden. Opmerkingen: Auteur:RL Datum:15 – 05 – 2012 Bestandsnaam:RL_NNhypo.doc Rubriek:Financiële planning Trefwoord:hypotheken

Reageer op dit artikel