nieuws

Financiële Makelaar: lijfrenterekening toch niet goedkoper dan BND

Archief

De Financiële Makelaar heeft ten onrechte gesteld dat het nieuwe product Mijn Lijfrenterekening goedkoper is dan vermogensopbouwproducten die door Brand New Day (BND) worden aangeboden. “Ten onrechte hebben wij gesteld dat het product Mijn Lijfrenterekening in zijn algemeenheid goedkoper was dan Brand New Day. Deze conclusie wordt niet gedragen door de feiten.”

Financiële Makelaar: lijfrenterekening toch niet goedkoper dan BND

De serviceprovider laat dat weten op last van advocaten die door BND zijn ingeschakeld. Volgens directielid Harrie-Jan van Nunen is er discussie ontstaan over wat wel en niet als kosten kan worden aangemerkt en was het niet de bedoeling om te claimen dat het eigen product altijd goedkoper is dan dat van BND. "Met Mijn Lijfrenterekening hebben we ingezet op meer keuzes in beleggingen. Uiteraard tegen lage kosten, omdat dat een uitgangspunt moet zijn bij nieuwegeneratieproducten. Het streven naar 'enkel de goedkoopste' is een zinloos streven. Het moet uiteindelijk gaan om de meerwaarde van een product voor een specifieke klant. Wij bieden onze kantoren nu een keuze, en of de adviseur nu kiest voor BND of Mijn Lijfrenterekening, wij werken volledig netto. Dus ook daar geen andersoortig belang."

Reageer op dit artikel