nieuws

EyeOpen publiceert rentetarieven Rabobank

Archief

Vergelijkingssite eyeOpen.nl gaat “als eerste website voor financieel advies” de hypotheekrentetarieven van de Rabobank publiceren in de eigen rentevergelijking. “Rabobank weigert uit winstbejag al jaren haar hypotheekrentes te publiceren. Dit maakt het voor consumenten onmogelijk om zich grondig te oriënteren.”

EyeOpen publiceert rentetarieven Rabobank

De grootste geldgever verbiedt tussenpersonen op straffe van boetes en zelfs schorsing om de Rabo-tarieven bekend te maken, aldus eyeOpen. "Rabobank bepaalt haar tarieven namelijk op lokaal niveau. Dit excuus wordt dan ook gebruikt om helemaal geen tarieven te publiceren. Dit heeft tot gevolg dat de consument naar het lokale Rabo-kantoor moet komen, om te ontdekken wat de Rabobank hem kan bieden. De gedachte hierachter: als een klant eenmaal aan tafel zit, is de kans dat we een Rabobank-hypotheek verkopen groter."
De tarieven die eyeOpen publiceertm worden berekend door bij Rabo-kantoren offertes op te vragen met een 'mysterieshoppersteam'.

Reageer op dit artikel