nieuws

Discussie over Geldloketten, boetes en provisie

Archief

Er zijn berichten waarvan je van tevoren al weet dat ze voor veel reuring gaan zorgen op AMweb.nl. Het bericht dat de Geldloketten consumenten ?actief gaan doorverwijzen naar FFP’ers en leden van Adfiz en OvFD, is er zo eentje.

Net niet het meest gelezen bericht, maar met 115 reacties wel het meest besproken in de afgelopen twee weken. “FFP voor iedereen, alsof je bij elk hoofdpijntje meteen een hersenchirurg belt. Ik vind ons kleine lokale intermediair nog steeds de huisartsen van de financiële wereld”, zo luidt een van de reacties. De praktijk zal moeten uitwijzen of het platform Wijzer in Geldzaken nu echt doorslaat. De meningen hierover lopen in elk geval sterk uiteen. 

 

AFM staat voor aandacht

Het bericht dat de Rabobank geen provisie meer wil hebben op schadeproducten doet de meeste bezoekers naar het toetsenbord grijpen. Waar nu naast Interpolis nog producten van andere verzekeraars worden aangeboden, zal de maatschappij uit Tilburg de standaardaanbieder van Rabobank worden. Driekwart van alle verzekeringshandelingen voor particuliere klanten moet in 2015 via internet verlopen. Actieve rekenaars komen al snel met uiteenlopende berekeningen om aan te tonen dat advies bij Rabobank ook zonder provisie niet gratis kan zijn. En dan lokt de ene berekening al gauw een nieuwe uit.
Dan de AFM tot slot; deze drie letters ‘scoren’ ook altijd hoog op AMweb. Dit keer betreft het de boete van € 250.000 voor Friesland Bank. De bank heeft bij de verkoop van overlijdensrisicoverzekeringen gekoppeld aan een hypotheek onvoldoende informatie gevraagd aan de klant. Rode draad in de reacties is dat met deze exorbitante boetes de angst gaat regeren en adviseurs zich genoodzaakt voelen om maar even te stoppen met adviseren.

 

Volg ons ook op www.twitter.nl/amweb_nl of discussieer mee op de LinkedIn-groep van AssurantieMagazine.

 

Social media

Op Twitter was van alle tweets van AMweb_nl de link bij het bericht ?‘Aegon schrijft open brief aan Harry Slinger’ de meest aangeklikte link van de afgelopen twee weken.

Reageer op dit artikel