nieuws

Detacheerders melden groei

Archief

De vraag naar tijdelijk personeel trekt weer aan. Voor financieel opleider en detacheerder Welten was 2011 daarom een uitstekend jaar. En het doorgestarte Numerando denkt dit jaar weer de honderdste medewerker te gaan aantrekken.

Welten kwam tot een 15% hogere omzet van _ 45 (39) mln. De winst daalde met 30% tot _ 2,7 (3,8) mln. Dat is toe te schrijven aan een kostenstijging, die weer het gevolg is van extra inzet van interim-vakmensen. De kosten zijn met 19% toegenomen tot _ 9,1 (7,7) mln, mede door een stijging van de loonkosten tot _ 5,0 (4,2) mln. In 2009 moest Welten het aantal medewerkers nog halveren tot circa 500. In 2010 en 2011 is de vraag naar tijdelijk personeel echter weer aangetrokken. "Na het jaar 2010, dat in het teken stond van herstel, kan het verslagjaar 2011 omschreven worden als een jaar van groei en investering", stelt Welten. Die investeringen hebben vooral betrekking op opleiding- en ontwikkelkosten voor de interim-medewerkers. Faillissement Een jaar na de overname door Talent&Pro, geeft Numerando een positief signaal af. De detacheringspartner van de pensioenwereld zag het personeelsbestand sinds het vertrek uit de Akkermans Groep met zo'n vijftig collega's toenemen en hoopt eind 2012 de honderdste medewerker in dienst te nemen. De omzet nam in het eerste kwartaal met 40% toe ten opzichte van kwartaal vier in 2011. Numerando werd in april 2011 nog failliet verklaard en vond onderdak bij Talent&Pro; de detacheerder telde toen 175 medewerkers. Slechts een deel daarvan is meegegaan naar Talent&Pro. "Dat komt doordat het onderdeel Numerando Farmacie is doorverkocht aan een andere partij en we er met een aantal medewerkers niet uitkwamen", aldus woordvoerder Joan van Dormael. Pensioenmarkt Het bestand van Numerando is sinds de overname flink aangegroeid. "Groei is vooral gerealiseerd binnen front-, mid- en backoffice-afdelingen die zich concentreren op het beheersen van administratieve processen bij verzekeraars en pensioenfondsen." Numerando verwacht de groei in de pensioenmarkt te consolideren door de impact die de verhoging van de AOW-leeftijd met zich mee gaat brengen. Welten wil zich ook op de pensioenmarkt gaan richten, en dan met name de actuariële kant. "We mikken op de categorie onder de actuarissen, namelijk de actuarieel rekenaars en analisten", aldus pensioendirecteur Ivo van Riel. Welten denkt aan het leveren van professionals voor bijvoorbeeld conversieklussen bij verzekeraars. "Op juridisch gebied konden we daarbij al ondersteunen, maar er komt ook veel actuarieel werk bij kijken." De detacheerder heeft Roland Veenema aangesteld als accountmanager om hier nieuwe business binnen te halen.

Reageer op dit artikel