nieuws

CNV wil 1,5% meer loon van zorgverzekeraars

Archief

CNV Dienstenbond wil met de zorgverzekeraars een cao-verlenging van zes maanden afspreken, gekoppeld aan een loonsverhoging over die periode van 1,5%. Op dit moment zijn er volgens de CNV te veel onduidelijkheden op pensioengebied om meer cao-afspraken te maken.

CNV wil 1,5% meer loon van zorgverzekeraars

“Doordat er steeds minder medewerkers in de sector werken is er meer loonruimte voor de overgebleven medewerkers. De werkdruk voor deze medewerkers wordt hierdoor groter. Daar worden zij graag voor gecompenseerd. Daarnaast staan er allerlei kabinetsvoorstellen op stapel die de medewerkers in de portemonnee gaan raken. Vandaar de looneis van 1,5% in een half jaar.” CNV zei in het eerste gesprek met Zorgverzekeraars Nederland er vanuit te gaan dat er volgend voorjaar meer duidelijkheid is over de pensioenonderwerpen. Op dat moment bespreekt de vakbond ook graag de onderwerpen: Nieuwe werken, Wajongeren, Mobiliteitscentrum branchebreed, Levensfase bewust werken, Internationale collegialiteit.

Reageer op dit artikel