nieuws

Chartis wil naam AIG terug

Archief

De buitenlandse vestigingen van de Amerikaanse schadeverzekeraar Chartis verlangen massaal terug naar de naam van moedermaatschappij AIG. De Chartis-vestigingen buiten Amerika hebben hiervoor diverse smeekbedes ingediend, stelt John Doyle, CEO zakelijke verzekeringen bij Chartis. In Nederland heeft Chartis zijn hoofdvestiging in Rotterdam.

Chartis wil naam AIG terug

AIG heeft volgens Doyle geen last van een slechte reputatie in het schadesegment. "Sterker nog, onze buitenlandse vestigingen smeken ons om te worden hernoemd tot AIG."
De mondiale zakelijke schadedivisie kreeg in 2009 de naam Chartis in plaats van AIU Holdings LLC na een enquête onder tussenpersonen, klanten en werknemers met als centrale vraag of de divisie zich niet sterker moest onderscheiden van het moederbedrijf. AIG overleefde in 2008, dankzij $ 182 mld steun van de Amerikaanse overheid, ternauwernood de crisis rondom rommelhypotheken.

Reageer op dit artikel