nieuws

Boogaard gaat markt bewerken met volmacht China Taiping

Archief

Boogaard Assurantiën heeft een volmacht ontvangen van China Taiping, een verzekeraar die sinds 1983 actief is op de Engelse markt.

 

"Via die volmacht denken wij ons marktaandeel bij de Chinese bedrijven in Nederland nog flink te kunnen uitbreiden", zegt directeur Peter van Wassem. Boogaard heeft op dit moment in Nederland circa tweehonderd Chinese bedrijven verzekerd met een totaal premievolume van _ 450.000.

 

"Daarbij moet je niet meer alleen denken aan horecabedrijven", zegt Van Wassem. De tweede en derde generatie Chinezen hebben vaak voor andere beroepen gekozen en zijn bezig zich te vestigen als bijvoorbeeld arts of fysiotherapeut. Daarnaast is im- en export sterk in ontwikkeling en zijn we bezig een maatproduct te maken voor een staalfabriek die bezig is een vestiging in China te starten."

 

‘Chinese’ adviseurs

Boogaard bewerkt de Chinese markt vanuit de vestiging in Amersfoort. Onder leiding van mevrouw Choi Ha Burgers opereren daar twee adviseurs, Mike Luong en Chi-Heng Lau, voor de Chinese bedrijven in Nederland. De bedoeling is dit team nog uit te breiden.

 

Reageer op dit artikel