nieuws

Beleggingspolis door Reaal buiten de deur gezet

Archief

Reaal is per 1 mei gestopt met de verkoop van beleggingsverzekeringen. Een uitzondering wordt gemaakt voor bestaande klanten met een beleggingspolis.

 

Zij kunnen hun product nog wel omzetten naar een in mei te introduceren nieuwe variant van de verzekering. Daarvoor geldt een uiterste ingangsdatum van 1 september. "We hebben besloten om voor vermogensopbouw de bancaire route te kiezen: bankspaarproducten dus", zegt directeur Leven, Hypotheken en Bancair Bart Janknegt.

 

Compensatie

Deze maand rolt Reaal tevens het compensatieprogramma voor de 800.000 huidige bezitters van een beleggingspolis uit. In dat kader biedt de maatschappij nog wel de mogelijkheid om de bestaande verzekering om te zetten in een betere variant: de Vermogensverzekering (vanaf 14 mei) of een variant daarvan met renterekening (vanaf eind dit jaar). "Een deel van de portefeuille, bijvoorbeeld de oudregimepolissen, zit zodanig fiscaal beklemd, dat zij uit belastingtechnische overwegingen beter door kunnen met een beleggingsverzekering", licht Janknegt toe. Volgens hem gaat het om enkele tienduizenden klanten.

 

Reaal heeft in totaal zo’n driekwart miljard aan premie-inkomsten uit individuele beleggingsverzekeringen, bijna evenveel als marktleider ASR. In 2009 was Reaal nog koploper in dit marktsegment.

 

Reageer op dit artikel