nieuws

Bedenker ‘Even Apeldoorn bellen’ overleden

Archief

Woensdag is op 77-jarige leeftijd Aad Muntz overleden, bedenker en initiator van de veelvuldig bekroonde reclamecampagne ‘Even Apeldoorn bellen’ van Centraal Beheer Achmea. Muntz was daar van 1969 tot zijn pensionering in 1995 werkzaam, waarvan de laatste tien jaar als directeur Reclame en PR.

Bedenker ‘Even Apeldoorn bellen’ overleden

Volgens Muntz zag bijna niemand bij Centraal Beheer de 'Even Apeldoorn bellen'- campagne in eerste instantie zitten en heeft hij veel moeite moeten doen om de directie mee te krijgen: "Het woordje 'Even' moest er af, omdat het vandalisme in de hand zou werken, 'Apeldoorn' moest Centraal Beheer worden en bellen was vervelend omdat het te storend zou zijn tijdens het werk. Maar voor de rest vonden ze het leuk." Muntz heeft met de campagne meer dan vijftig nationale en internationale reclameprijzen gewonnen. Onder zijn leiding zijn ruim dertig commercials in deze serie tot stand gekomen.

Reageer op dit artikel