nieuws

Autoverzekeraars: reclame in ruil voor data

Archief

Autoverzekeraars willen een schat aan gegevens over verkeersongelukken beschikbaar stellen aan de overheid, maar dan moet die wél reclame voor hen maken. Dat bericht Trouw vanochtend. Het dagblad beseert zich op een brief die het Verbond van Verzekeraars heeft gestuurd aan minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en milieu.

Autoverzekeraars: reclame in ruil voor data

Namens 44 verzekeraars doet het Verbond het voorstel om geanonimiseerde informatie te delen die wordt vergaard met de app Mobielschademelden.nl. Die is sinds de introductie in oktober 52.000 keer gedownload en 1.015 keer ook daadwerkelijk gebruikt. Dat is nog verwaarloosbaar vergeleken met de één miljoen papieren schadeformulieren die jaarlijks worden ingevuld. De overheid moet daarom in ruil voor de dataoverdracht de applicatie onder de aandacht gaan brengen, bijvoorbeeld op matrixborden boven de snelweg.
(Trouw, pag. 3)
 
 

Reageer op dit artikel