nieuws

Aegon stopt met woonlastenpolis

Archief

Aegon is met ingang van deze maand gestopt met het sluiten van nieuwe woonlastenverzekeringen. “De combinatie van een toegenomen schadelast met een stagnerende woonlastenmarkt leidde tot het besluit om te stoppen met de Woonlastenverzekering”, aldus de maatschappij.

 

“Wij bekijken onze portefeuilles en producten continu met een kritische blik. Hierbij zijn marktontwikkelingen, rendement, schadelastbeheersing en een effectieve, klantgerichte bedrijfsvoering belangrijk. Het is een trend, dat werknemers en zelfstandigen vaker arbeidsongeschikt worden en langer arbeidsongeschikt blijven. Bij werknemers is daarbij ook het werkloosheidsrisico toegenomen”, luidt verder de motivatie om met de lastenbeschermer te stoppen.

Voor bestaande klanten wordt de polis ongewijzigd voortgezet. “Het is mogelijk dat er in de toekomst wel voorwaarden of premiewijzigingen zijn. Dat hangt bijvoorbeeld van de schadelast en de huidige recessie af.”

Uit een vergelijking van serviceprovider Flex Front bleek vorig jaar dat de premies van de Aegon Woonlastenverzekering voor de aov-dekking een stuk hoger lagen dan die van vergelijkbare producten van Cardif, TAF en RiMaXX (Waerdevol).

 

Reageer op dit artikel