nieuws

Aantal woonlastenpolissen van Credit Life loopt in tienduizenden

Archief

Dekking krijgt

 

uitbreiding

 

voor diabetici

 

Credit Life werpt zich in korte tijd op als marktleider in de verkoop van woonlastenverzekeringen. Callas, een van de labels waaronder de polissen worden gesloten, zegt al tienduizenden contracten te hebben uitstaan.

 

Callas Group werkt hiertoe onder meer samen met inkooporganisaties als DAK, de Financiële Makelaar, Hypothekelaar, Huis & Hypotheek en InterFinanceNed. Eind 2011 repte Rick Huber, countrymanager Benelux, nog van duizenden Nederlandse polissen.

 

Credit Life is een dochter van de RheinLand Versicherungsgruppe en in Duitsland al dertig jaar actief als specialist in betalingsbeschermingsverzekeringen. De laatste negen jaar doet Credit Life International dat vanuit Nederland (Venlo). In 2011 werd een premieomzet van zo’n _ 500 mln gerealiseerd, toen nog volledig toe te schrijven aan de Duitse activiteiten. Sinds de zomer van dat jaar is de verzekeraar actief op de Nederlandse markt, waarbij de focus vooralsnog ligt op hypotheek- en kredietbeschermers.

 

Diabetes

De Callas Woonlastenverzekering, met Credit Life als risicodrager, is intussen uitgebreid met een diabetesdekking. Aandoeningen met een enigszins verhoogd risico bij suikerziekte vallen standaard, dus zonder premieverhoging, onder de dekking. Alleen aandoeningen die een zeer hoog risico met zich meebrengen worden expliciet uitgesloten (aandoeningen aan hart, bloedvaten, zenuwstelsel, ogen en nieren).

 

Door deze beperkte uitsluiting voor diabetici valt naar schatting maar liefst 80% van de aandoeningen onder de dekking. "De aanleiding voor de uitbreiding is dat de groep diabetici steeds groter wordt en we steeds meer vraag krijgen naar een woonlastenverzekering voor diabetici", aldus Thomas Stallinga van Callas. "Voor deze groep was het lastig een woonlastenverzekering met een goede dekking te krijgen."

 

De uitbreiding van de dekking is niet alleen van toepassing op de producten van Callas, maar op alle labels die Credit Life voert. Dat zijn onder meer Uw Plus van We Assist, Waerdevol van Flexfront, Huis en Hypotheek van Huis & Hypotheek, Wooncomfort van IFN, SPN van SPN en 100% Advies van Hypotheekcompany.

 

Reageer op dit artikel