nieuws

‘Zorgverzekeraars misleiden tandartspatiënten’

Archief

De beroepsorganisatie voor medici VvAA heeft de premies voor aanvullende tandartsverzekeringen laten onderzoeken. Wat blijkt: die stijgen veel harder dan de kosten voor de tandarts.

‘Zorgverzekeraars misleiden tandartspatiënten’

In het tv-programma Nieuwsuur gaf VvAA woensdagavond tekst en uitleg. Volgens het onderzoek zijn de premies voor de aanvullende tandartsverzekeringen tussen 2009 en 2012 met 20% gestegen (gemiddeld 6,9% per jaar), terwijl de dekkingen niet zijn verhoogd en in veel gevallen zelfs zijn verlaagd. De tandartstarieven stegen in diezelfde periode met 4,2% (gemiddeld 1,4% per jaar). Er is onderzoek gedaan naar de verzekeringslabels van CZ, VGZ, Menzis, Zilveren Kruis Achmea en Agis. Onderzoek naar zes veel voorkomende behandelingen geeft het volgende beeld:
• VGZ Jong Pakket: 12% meer premie, 20% lagere vergoeding
• Menzis Tandverzorgd 3: 9% meer premie, 18% lagere vergoeding
• Achmea Tandarts 2-ster: 5% meer premie, 7% lagere vergoeding
• CZ Tandarts: 8% meer premie, 0% lagere vergoeding
• VGZ Tandbest: 7% meer premie, 20% lagere vergoeding
• Agis Tandcompleet: 9% meer premie, 3% lagere vergoeding

Eind vorig jaar stelde de voorzitter van de Nederlandse Maatschappij te bevordering der Tandheelkunde (NMT) in Nieuwsuur al dat tienduizenden mensen onnodig een aanvullende tandartsverzekering hebben.

Reageer op dit artikel