nieuws

Verzekeraars hebben moeite met Keurmerk-toets

Archief

Het behouden van het Keurmerk Klantgericht Verzekeren is voor veel verzekeraars een lastige opgave. Meer dan de helft van de verzekeraars die in 2010 het keurmerk ontvingen, komt niet in één keer door de periodieke beoordeling. Verzekeraars die niet slagen voor de beoordeling, krijgen nog een mogelijkheid zich te verbeteren, anders trekt de stichting het keurmerk in.

Verzekeraars hebben moeite met Keurmerk-toets

Uit een verslag van de Stichting toetsing verzekeraars over het Keurmerk Klantgericht Verzekeren blijkt dat verzekeraars vooral moeite hebben met het aantoonbaar voldoen aan de gepubliceerde reactietermijnen. Dit zijn termijnen die verzekeraars zichzelf stellen. Bij de periodieke beoordeling moet de verzekeraar aantonen dat hij zijn beloften over het halen van de reactietermijnen in 90% van de gevallen is nagekomen. Maar ook bij andere normen, zoals begrijpelijk taalgebruik, telefonische bereikbaarheid en interne kwaliteitsaudits worden nog verbeterpunten geconstateerd. In 2011 heeft de stichting 13 initiële (eerste aanvraag) en 24 reguliere beoordelingen uitgevoerd. In 15 gevallen heeft dit geleid tot een herbeoordeling. Eind 2011 stonden er nog 12 herbeoordelingen op de agenda. Op 1 januari 2012 waren er 46 verzekeraars die het keurmerk mogen voeren. Zeven verzekeraars zonder keurmerk zaten op dat moment nog in het beoordelingstraject.

Reageer op dit artikel