nieuws

Vernieuwde site voor pensioenklanten Aegon

Archief

PensioenSite, het klantenportaal voor deelnemers aan een pensioenregeling bij Aegon, is vernieuwd. Deelnemers kunnen nu berekeningen maken met hun persoonlijke pensioengegevens en ook is het mogelijk bij een ander pensioenfonds of verzekeraar opgebouwd pensioen en lijfrenteverzekeringen in te voeren zodat een totaaloverzicht ontstaat.

Vernieuwde site voor pensioenklanten Aegon

Op de site is dat overzicht gevisualiseerd in grafieken: eventuele pensioentekorten vallen daardoor extra op. Daarnaast is het voor deelnemers met een beleggingspensioen mogelijk om de actuele waarde van hun beleggingen te bekijken (met de geschiedenis van alle transacties) en het beleggingsprofiel te wijzigen. Ook nieuw zijn de ”Wat als…”-gebeurtenissen. Wat als je stopt met werken? Wat als je gaat scheiden?
Verdere verbeteringen staan op de rol. In het najaar kan de werknemer chatten met een pensioenvoorlichter en is het Uniform Pensioenoverzicht digitaal opvraagbaar. Een deel van de PensioenSite is binnenkort toegankelijk via een App.
Volgens een Aegon-woordvoerder maakt het nationale www.mijnpensioenoverzicht.nl de Aegon-site niet overbodig. "Onze site biedt meer mogelijkheden, doordat ook lijfrentes worden meegenomen. Wij hebben voor onze deelnemers altijd een eigen portaal gehad. De ontwikkeling ervan hebben we zelf in de hand en dus kunnen we sneller schakelen dan met een register waar meerdere koepels bij betrokken zijn." 

Reageer op dit artikel