nieuws

Unigarant introduceert vriendendekking

Archief

Unigarant voegt per 1 juni als eerste reisverzekeraar een zogeheten vriendendekking toe aan de doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Als tijdens een vakantie een vriend overlijdt, worden onvoorziene uitgaven zoals de extra kosten voor de terugreis vergoed. Afhankelijk van de gekozen dekkingsvariant krijgt de verzekerde ook de niet genoten vakantiedagen of de volledige reissom vergoed. De nieuwe dekking geldt ook voor familieleden in de derde graad (ooms en tantes).

Unigarant introduceert vriendendekking

De reisverzekeraar voegt de vriendendekking toe omdat er volgens woordvoerder Marco de Bruine "wel degelijk vraag in de markt naar was". "Sommige mensen hebben nu eenmaal een hechtere relatie met een bepaalde vriend dan met familieleden", aldus De Bruine. Op het eerste gezicht lijken schadeclaims echter moeilijk controleerbaar omdat de relatie tussen de verzekerde en de overleden vriend moeilijk te objectiveren valt. De Bruine:  "Je hoeft niet te bewijzen dat iemand je vriend is, maar we vragen naderhand wel om een rouwkaart. Het risico dat mensen vriendschappen overwaarderen omdat de zon tijdens de vakantie niet schijnt, achten wij niet zo groot."

Reageer op dit artikel