nieuws

SNS Reaal zoekt uitweg uit de woekerpolisaffaire

Archief

SNS Reaal stopt eindelijk met beleggingsverzekeringen, vier jaar nadat concurrenten zoals Nationale-Nederlanden al afhaakten. De markt is verziekt door de woekerpolisaffaire, vindt verzekeringstak Reaal. Vanaf deze week benadert de bankverzekeraar klanten voor een overstap, zo meldt de vrijdageditie van De Telegraaf.

SNS Reaal zoekt uitweg uit de woekerpolisaffaire

"Onze producten waren te ingewikkeld. Consumenten begrepen er geen fluit van en hebben er nu geen zin meer in”, zo vertelt directeur Bart Janknegt in De Telegraaf. Aan nieuwe klanten wordt geen beleggingsverzekering meer aangeboden. "De interesse in complexe financiele aanbiedingen is sterk afgenomen", vult hij aan.
Aan 37% van de 750.000 klanten met zo'n beleggingsverzekering betaalt zijn bedrijf compensatie. "Wij vinden nu ook dat de kosten te hoog waren", zegt Janknegt. Hiervoor is € 350 miljoen gereserveerd. "Gedupeerden ontvangen gemiddeld zo'n € 500."
De compensatie van klanten liet langer op zich wachten dan bij anderen. "We zijn niet trots op de voortgang, aangezien we als een-na-laatste verzekeraar klaar zijn." De vertraging bij SNS Reaal komt volgens hem voort uit organisatorische problemen rond de polissen die verkocht zijn door de voorgangers en overnames van Zwitserleven, Zürich, Axa en Winterthur. "Ook het maken van de goede berekeningen was complex, vanwege 250 verschillende productvarianten", zo verontschuldigt hij zich. Driekwart van de klanten, zo'n 500.000 mensen, wacht nog op een compensatiebrief.
(De Telegraaf, pag. 27)
 
Overig verzekeringsnieuws media:
 
‘ASR steekt geld klanten in eigen zak’
(De Telegraaf, pag. 27)

Reageer op dit artikel