nieuws

Rabobank en PGGM vragen vergunning aan voor PPI

Archief

De Rabobank en pensioenuitvoerder PGGM  hebben bij De Nederlandsche Bank een vergunning aangevraagd voor een premiepensioeninstelling, een PPI. Het streven is dat zakelijke klanten nog dit jaar bij alle kantoren van de Rabobank terecht kunnen voor het ‘Rabo BedrijvenPensioen’.

Rabobank en PGGM vragen vergunning aan voor PPI

De twee partijen werkten al langer samen in pensioenen, begin vorig jaar werd aangekondigd dat PGGM pensioendeelnemers voor advies verwijst naar de Rabobank. Volgens Martin van Rijn, Chief Executive Officer bij PGGM is de PPI-aanvraag onderdeel van de strategische samenwerking tussen beide coöperaties. "Samen willen wij een goed en betaalbaar pensioen bieden voor mensen die niet kunnen of willen deelnemen aan een pensioenfonds." De twee partijen mikken op het midden- en kleinbedrijf. De taakverdeling binnen de PPI is als volgt: PGGM doet de administratie en het beleggingsbeleid, Rabobank het advies, het vermogensbeheer wordt gedaan door Robeco en de risicoverzekeringen lopen bij Interpolis.
Momenteel beheert PGGM – voor zes pensioenfondsen – circa € 120 miljard pensioenvermogen van 2,5 miljoen mensen. Als de vergunning wordt toegekend zijn er negen PPI’s in Nederland. Ondermeer Zwitserleven beraadt zich op een PPI, blijkens een recent interview met Maarten Edixhoven in AM.

Reageer op dit artikel