nieuws

QualityCare failliet

Archief

Na bijna zes jaar is het doek gevallen voor QualityCare FinanciëleBranche BV in Zoetermeer, ooit opgericht om de Stichting Keurmerk Financiële Dienstverlening (SKFD) te ondersteunen bij de kwaliteitsborging voor hypotheekbemiddelaars en financiële dienstverleners. Op 1 mei heeft de rechtbank in Den Haag het faillissement uitgesproken.

QualityCare failliet

Tot november vorig jaar nam QualityCare de uitvoering van het Keurmerk Financiele Dienstverlening voor haar rekening. Daartoe werden destijds mantelovereenkomsten gesloten met NVA, NVF en NBVA. Ook werd een complianceprogramma ontwikkeld in samenwerking met Welke. Volgens de curator, mr. N.F. Barthel, heeft de SKFD in oktober 2011 het vertrouwen opgezegd in QualityCare en werd de uitvoering van de taken overgeheveld naar SVC Compliance in Leusden. Volgens de curator "zou het zomaar kunnen" dat moederbedrijf ManagementCare binnenkort eveneens omvalt. Dit bedrijf is eigendom van financieringsmaatschappij Herrador van Frits Penning, dat (ook in oktober vorig jaar) failliet is gegaan. Tegen Penning (niet te verwarren met John Pennink van de SKFD) loopt volgens het failissementsverslag nog een onderzoek naar mogelijke betrokkenheid bij frauduleus handelen. Bij QualityCare waren vier mensen in dienst.

Reageer op dit artikel