nieuws

Premiekorting Proteq bij gebruik Royal Canin

Archief

Huisdierverzekeraar Proteq Dier & Zorg en huisdiervoedingsfabrikant Royal Canin zijn een samenwerking gestart, onder het motto ‘Gezondheid Verzekerd’. Baasjes van een pup of kitten jonger dan zes maanden kunnen het eerste jaar 25% premiekorting krijgen als ze kunnen aantonen dat hun beestje Royal Canin te eten krijgt. Alle jaren daarna bedraagt de premiekorting 10%.

Premiekorting Proteq bij gebruik Royal Canin

Proteq verwacht door de samenwerking een 'forse toename' van het aantal verzekerde pups en kittens en substantieel minder gedeclareerde medische kosten. Hoe fors de toename van het aantal polissen moet gaan uitvallen, wilde directeur Martijn Meijlink echter niet zeggen. Momenteel heeft Proteq 112.000 honden en katten in de boeken.
Of de verzekerde dieren ook daadwerkelijk het juiste eten krijgen van hun baasjes, gaat Proteq controleren aan de hand van aan het einde van het jaar ingestuurde zegels, die uit de verpakking moeten worden geknipt en op een kaart geplakt. "Dat is handwerk en valt helaas niet te automatiseren", aldus Meijlink.
De Proteq-directeur is zelf de trotse eigenaar van een  Cairn terriër. "Het beestje eet per maand voor zo'n € 18 aan Royal Canin en kost € 24 aan verzekeringspremie", rekent Meijlink ter informatie even snel voor. Hij is helaas te oud om voor 'Gezondheid Verzekerd' in aanmerking te komen.

Reageer op dit artikel