nieuws

PIV swingt de pan uit!

Archief

De deelnemers van de twaalfde jaarconferentie van de Stichting Personenschade Instituut van Verzekeraars (PIV), getiteld ‘Een andere toon in de letselschaderegeling’, waren aangenaam verrast toen ze op vrijdagochtend 30 maart hotel/theater Figi in Zeist binnen kwamen wandelen. Daar stond een negenkoppige bluesband de sterren van de hemel te spelen. En niet zomaar een bluesband, maar een bijzondere combinatie. Want hoewel verzekeraars, belangenbehartigers en (medisch) adviseurs in letselschadezaken regelmatig tegenover elkaar staan, blijken ze ook in goede harmonie met elkaar op te kunnen treden, getuige de klanken van de PIV Blues Band ‘Different Tune’. De gelegenheidsformatie trakteerde het ruim vijfhonderd man tellende publiek niet alleen bij binnenkomst, maar ook in de pauzes en bij de borrel op onvervalste blues-, rock- en bigbandmuziek. “Hopelijk helpt dit initiatief de hele branche te beseffen dat het toch altijd weer ‘le ton’ is die ‘la musique’ maakt”, aldus het PIV.
‘Different Tune’ bestaat uit Edward Blom (Korevaar Van Dijk) op gitaar, Guido Denters (Amlin) eveneens op gitaar, Henk van Katwijk (Assuraad Advocaten) zang, Gert-Jan van Meenen (Groeneveld & Partners) op basgitaar, Erik Reinders (Reinders Medisch Adviseurs) op keyboard, Annet Schotborg (CED Mens) op saxofoon, Freek Schultz (Pals Groep) op drums, Ton van Summeren (Van Brunschot Van Summeren Hagoort) op trompet en Hans van den Waardenburg (Pals Groep) eveneens op saxofoon.

 

 

De hoek in om schaamtedag?

Bestuursvoorzitter Niek Hoek van Delta Lloyd heeft het niet zo op parttime werkende vrouwen, blijkt uit een vraaggesprekje met de Volkskrant. Ook bij Delta Lloyd kan het vrouwelijk deel van het personeel zich er maar moeilijk toe zetten een voltijdse baan aan te nemen, ?aldus Hoek. “Ze werken bijna allemaal maximaal vier dagen. Die vijfde dag noem ik hun schaamtedag. Ze willen die vrije dag, omdat ze zich daardoor beter voelen ten opzichte van de kinderen, terwijl ze nog net zoveel uren draaien door ’s avonds en in het weekend te werken. Ga mee naar de salarisadministratie, heb ik gezegd, dan maken we er gewoon vijf van. Daar zijn maar een paar vrouwen op ingegaan.” Dat in veel gezinnen ook de kosten voor kinderopvang een rol spelen en dat daarom de vrouw (óf man!) ervoor kiest parttime te werken, laat hij maar even buiten beschouwing. Hoek deed zijn uitspraken naar aanleiding van een onderzoek dat Delta Lloyd in samenwerking met Intomart GfK hield naar de financiële zelfredzaamheid van Nederlandse vrouwen. Daar blijkt het nog niet best mee gesteld te zijn, mede doordat veel vrouwen kiezen voor parttime banen.
Hoek zelf kreeg al vroeg in zijn leven met financiële zelfredzaamheid te maken en heeft het voorbeeld van zijn moeder nog altijd op het netvlies: “Mijn moeder werd jong weduwe en heeft er altijd alleen voor gestaan. Ik was zo’n kind dat alleen naar huis ging met een sleutel, omdat mijn moeder werkte. In de jaren zeventig geloofde niemand dat het nog goed zou ?komen met de Hoekjes…”

Reageer op dit artikel