nieuws

‘Pensioenspotje is niet misleidend’

Archief

De televisiespot van Samenstajijsterk.nl, de publiekscampagne van de gezamenlijke Nederlandse bedrijfstakpensioenfondsen, krijgt de goedkeuring van de Reclame Code Commissie.

Wel moet bepaalde informatie op de bijbehorende website worden aangepast. Tegen de reclamecampagne was bezwaar gemaakt door PensioenOpStand, een initiatief van het Alternatief Voor Vakbond (AVV) en vijf politieke jongerenorganisaties. De Reclame Code Commissie vindt het televisiespotje waarin het Nederlandse pensioenstelsel "misschien wel het beste van de wereld" genoemd wordt, in tegenstelling tot de klagers niet misleidend. Wel is de commissie van mening dat op de site samenstajijsterk.nl bepaalde uitspraken te stellig zijn geformuleerd. Er wordt bijvoorbeeld gemeld dat bonussen in pensioenfondsbesturen niet voorkomen. "Dat is voor de gemiddelde consument niet voldoende duidelijk, omdat er wel bonussen kunnen worden gegeven aan een onafhankelijke voorzitter of directeur, die door de gemiddelde consument niet van een bestuurslid vallen te onderscheiden." Ook de uitspraak dat deelnemers altijd meer aanspraken krijgen dan ze aan premie hebben betaald, is volgens de Reclame Code Commissie te stellig. De site moet duidelijker aangeven dat dit geldt voor mensen die op de gebruikelijke leeftijd met pensioen gaan.

Reageer op dit artikel