nieuws

Online huishoudboekje leidt tot goedkoper advies

Archief

Het Nibud gaat samen met Afas Personal een online huishoudboek ontwikkelen, waarmee consumenten eenvoudig een begroting kunnen maken. Daarin kunnen belangrijke geldzaken als verzekeringen, hypotheek en pensioen worden opgeslagen. Als dat goed gebeurt, zou de prijs voor financieel advies lager kunnen worden, zo denken beide partijen.

Online huishoudboekje leidt tot goedkoper advies

Via Afas Personal houden al 300.000 geregistreerde gebruikers een huishoudboekje bij. Samen met Nibud wordt er nu de variant Afas Personal Plus ontwikkeld. Uit Nibud-onderzoek blijkt dat consumenten die hun inkomsten en uitgaven bijhouden en begroten, beter bestand zijn tegen onverwachte grote uitgaven en inkomstendalingen.
In het licht van het aanstaande provisieverbod verwachten Afas en Nibud dat consumenten die hun geldzaken goed op een rij hebben, beter en goedkoper geholpen kunnen worden door financieel adviseurs dan consumenten die hun financiële administratie niet hebben geordend. Het kost de adviseur immers minder tijd om een beeld te krijgen van de totale financiële situatie, aldus de twee partijen.
Het gebruik van Afas Personal Plus kost € 2,99 per maand.

Reageer op dit artikel