nieuws

NCIC krijgt derde boete voor kredietbemiddeling

Archief

De Enschedese kredietbemiddelaar NCIC is opnieuw beboet door de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Het bedrijf kreeg een boete van € 20.000 opgelegd voor misleidende handelspraktijken. Vorige week maakte de toezichthouder ook al bekend dat het NCIC en leidsman Clenn Krommenhoek twee boetes van € 60.000 had gegeven voor illegale kredietbemiddeling.

NCIC krijgt derde boete voor kredietbemiddeling

Dat de boete voor misleidende handelspraktijken nu pas naar buiten komt, heeft te maken met het publicatieregime. De onderhavige overtreding valt onder de Wet handhaving consumentenbescherming (Whc). "Die boetes mogen we pas later naar buiten brengen", aldus een AFM-zegsman.
Net als bij twee 'eerdere' overtredingen draait het bij de bestrafte handelspraktijken om het inwinnen van gegevens via een callcenter. De AFM constateerde uit twintig beluisterde telefoongesprekken dat de medewerkers van NCIC ten onrechte de indruk wekten geen commerciële bedoelingen te hebben. In de praktijk werden leads gegenereerd voor een aan NCIC gelieerde financiële dienstverlener.

Reageer op dit artikel