nieuws

ING zet afsplitsing door

Archief

ING zet afsplitsing door

Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers heeft Jan Hommen, bestuursvoorzitter van ING Groep, nog eens bevestigd dat ING het besluit om de bank – en verzekeringsactiviteiten te splitsen doorzet, ondanks de gunstige rechterlijke uitspraak op het beroep van ING tegen de Europese Commissie. “We boeken goede voortgang met de voorbereiding van onze verzekerings- en vermogensbeheeractiviteiten op een zelfstandige toekomst in Europa en de VS.”

ING Groep behaalde in het eerste kwartaal een geconsolideerde nettowinst van € 705 mln, tegen een verlies van € 594 mln in het vierde kwartaal 2011. Over dezelfde periode vorig jaar werd echter nog een winst van € 1,35 mld opgetekend.

Het premie-inkomen in Nederland bedroeg in het eerste kwartaal € 2,37 mld, zo'n 10% minder dan in de openingsmaanden van 2011 (€ 2,63 mld). In de Benelux stijgt het premie-inkomen binnen het schadebedrijf in de branchegroepen Inkomen en Motorrijtuigen, maar worden negatieve resultaten geboekt in de branches Brand (€ -6 mln) en Inkomen (€ -13 mln).

Het totale bruto resultaat van het Nederlandse verzekeringsbedrijf komt in het eerste kwartaal van 2012 uit op een bescheiden winst van € 4 mln, tegen € 45 mln in dezelfde periode van vorig jaar. Het Nederlands bankbedrijf boekt in het eerste kwartaal een resultaat voor belastingen van € 441 mln.

Reageer op dit artikel