nieuws

IAK gaat met polissen kunst en cultuur steunen

Archief

Het Eindhovense intermediairbedrijf IAK heeft een Kunst & Cultuur Polis ontwikkeld. Die beoogt stichtingen en verenigingen in de kunst- en cultuurbranche van extra geld te voorzien in de vorm van donaties. Als klanten besluiten onder de vlag Kunst & Cultuur Polis een verzekering te sluiten bij IAK, wordt 10% van de premie gedoneerd aan een cultuur- of kunstinstelling naar keuze.

IAK gaat met polissen kunst en cultuur steunen

Het type verzekering onder het label Kunst & Cultuur Polis maakt niet uit, dat kan gaan om een auto- of doorlopende reisverzekering. "Gemiddeld levert dit, bij vier verzekeringen, een donatie van € 90 per jaar op", zo rekent IAK voor. "Een prachtig initiatief", vindt Ad van Strien, directeur van IAK's samenwerkingspartner Het KunstenHuis De Bilt/Zeist, dat zo'n 2.500 cursisten telt. "De overheid bezuinigt structureel op de cultuursubsidies en het btw-tarief voor podiumkunsten en cursussen en lessen kunsteducatie is verhoogd van 0% en 6% naar 19%. Dit heeft grote gevolgen voor ons en voor onze deelnemers en leerlingen."
"Kunst en cultuur zijn belangrijk voor de klanten en medewerkers van IAK", zo verklaart Mike Muller, IAK-directeur Particuliere Schade. "Als betrokken organisatie wil IAK een bijdrage leveren aan de maatschappij. Wij streven ernaar om kunst en cultuur toegankelijk te maken voor een breed publiek."

Reageer op dit artikel