nieuws

Geen zicht op nota’s psychische hulp

Archief

Zorgverzekeraars hebben geen idee welke psychische zorg zij vergoeden. Zo keerden CZ, VGZ en Zilveren Kruis Achmea zonder het te weten jarenlang miljoenen uit voor alternatieve belangen als hypnotherapie, psychosynthese en de omstreden homoteherapie. De betalingen verlopen via stichting EuroPsyche, zo opent vandaag de Volkskrant.

Geen zicht op nota’s psychische hulp

Bijna alle zorgverzekeraars hebben nu de betalingen aan de stichting stopgezet. EuroPsyche, een GGZ-netwerk met 1.200 hulpverleners, 11.000 cliënten en een jaaromzet van € 24 mln, staat daardoor aan de rand van de afgrond. Dat bleek deze week tijdens een kortgeding van EuroPsyche tegen CZ.
De stichting eiste bij de rechter uitbetaling van ruime zeven ton. CZ keurde begin dit jaar 279 van de 281 declaraties af, nadat uit onderzoek bleek dat de zorg niet was verleend door een geregistreerd psychiater, maar door verpleegkundigen, maatschappelijk werkers en allerlei alternatieve therapeuten. De zorgverzekeraar vermoedt dat hij in 2010 en 2011 nog een € 6 mln onterecht uitkeerde aan EuroPsyche.
(De Volkskrant, pag. 1)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 
Consument heeft baat bij einde financiële ombudsman
(Het Financieele Dagblad, pag. 9)
 
Woede om duurdere hypotheken
(Het Financieele Dagblad, pag. 3)
 
Pensioengat dreigt na 'Kunduz-deal'
(De Telegraaf, pag. 3)
 
Griekse doorbraak Achmea
(De Telegraaf, pag. 23)

Reageer op dit artikel