nieuws

Fitch maant verzekeraars

Archief

De kredietstatus van levensverzekeraars is in gevaar. De kans groeit namelijk dat consumenten tussentijds de opbrengst van hun levensverzekering in cash omzetten, volgens kredietbureau Fitch. De Telegraaf bericht er in het financiële katern over.

Fitch maant verzekeraars

Als Europese consumenten uit financiële nood het geld uit hun polis opeisen, worden verzekeraars gedwongen om hun bezittingen deels te verkopen om uit te kunnen keren. Deze bezittingen, in veel gevallen bank- en staatsobligaties van landen uit de eurozone, moeten van de hand worden gedaan, terwijl hun prijzen gedaald zijn het afgelopen jaar. De kredietstatus van verzekeringsmaatschappijen komt zo in gevaar, betoogt bureau Fitch.
(De Telegraaf, pag. 19)
 
Overig verzekeringsnieuws vandaag in de media:
 

Restschuld dreigt voor jonge huizenbezitters

(Volkskrant, pag. 6) 

 

Pensioen huisartsen belegd in sigaretten

(Volkskrant, pag. 21) 

 

Minister Kamp komt met nieuwe regels, ondanks opgebroken pensioendeal

(FD, pag. 4)

Reageer op dit artikel