nieuws

DNB: ‘Ook administratie pensioenfonds kan beter’

Archief

De administratie bij pensioenfondsen moet beter, blijkt uit onderzoek dat DNB vorig jaar heeft uitgevoerd.

Een jaar eerder onderzocht de toezichthouder al de kwaliteit van de administratie bij pensioenverzekeraars. De resultaten zijn vergelijkbaar. Niet alles is volledig op orde, terwijl dat wel het uitgangspunt moet zijn, aldus DNB. Er werden onder meer afwijkingen geconstateerd in de geadministreerde bedragen ten opzichte van de nagerekende feitelijke pensioenaanspraken. "Het gaat meestal om relatief beperkte afwijkingen die nagenoeg gelijk zijn verdeeld, zowel in het voordeel als in het nadeel van pensioendeelnemers", sust de toezichthouder. Niettemin zijn de administratie en de daarin opgenomen registraties van individuele pensioenaanspraken voor verbetering vatbaar. Deelnemers moeten immers precies kunnen weten waar ze aan toe zijn, aldus de toezichthouder. Ook het Nationaal Pensioenregister steunt op deze informatie.

Een woordvoerder van DNB meldt dat het nog te vroeg is om de balans op te maken. "Verzekeraars zijn serieus met dit traject aan de slag gegaan, maar het gaat om zaken waar flink wat tijd voor nodig is. Het is dus nog te vroeg om de eindbalans op te maken. Uiteraard monitoren wij de voortgang van de bij ons ingediende plannen van aanpak."

Reageer op dit artikel