nieuws

Delta Lloyd biedt als eerste risicopolis op Meetingpoint

Archief

Volume

Meetingpoint wordt actief gebruikt door 2.800 intermediairbedrijven en biedt producten van 12 labels. Vorig jaar was het platform goed voor 3 miljoen transacties. "Volume is voor ons belangrijk", zegt algemeen directeur Reinier van der Heijden. "Wij bieden met Mp4all een 'multiverzekeraarsextranet' en kunnen daarnaast voor de maatschappijen hun extranet via Meetingpoint ontsluiten. Wij hebben nu een onderdeel in ontwikkeling waarbij serviceproviders de mogelijkheid krijgen om het provinciale aanbod van verzekeraars ook in hun winkel te laten zien. Daarmee faciliteren we als het ware het extranet voor serviceproviders."
 
In beweging
De individuele levenmarkt is enorm in beweging, zegt Gerard van Rooijen, directeur Leven bij Delta Lloyd. "Vooral eenvoud, transparantie en toegankelijkheid zijn nu belangrijk." De maatschappij heeft als speerpunten de overlijdensrisicoverzekering, de direct ingaande lijfrente en de hypotheekspaarverzekering benoemd. "Die laatste slaat goed aan, gegeven de marktomstandigheden", zegt Van Rooijen, volgens wie de hypotheekverzekering concurrerend is geprijsd. "Ook de overlijdensrisicoverzekering is sinds vorig jaar scherp geprijsd; die kan met Mp4all snel, gemakkelijk en goed online worden gesloten. De adviseur kan premies berekenen, offreren en aanvragen en hoeft de klantgegevens maar een keer in te voeren."
 
Online sluiten is belangrijk, zegt Van Rooijen. "Daarnaast kan sinds 1 juli vorig jaar via Meditel de gezondheidsverklaring elektronisch worden ingevuld. Ook het aanbieden via Meetingpoint past in onze strategie om klanten beter te bedienen door onze producten en processen verder te vereenvoudigen."
 
van der Heijden, algemeen directeur Meetingpoint en Harry van der Zwan, directeur Marketing & Verkoop Delta Lloyd, proosten op de samenwerking.

Reageer op dit artikel