nieuws

Amlin France voortaan aangestuurd vanuit Amstelveen

Archief

Amlin France, hoofdkantoor Parijs, wordt geïntegreerd in Amlin Corporate Insurance (ACI), hoofdkantoor Amstelveen. Hierdoor worden alle ‘corporate insurance’-activiteiten van Amlin op het Europese vasteland samengevoegd en aangestuurd vanuit Nederland. François Martinache, bestuursvoorzitter van Amlin France, blijft verantwoordelijk voor de activiteiten in Frankrijk.

Amlin France voortaan aangestuurd vanuit Amstelveen

Volgens bestuursvoorzitter Kim Hvirgel van ACI zal Amlin France een integraal onderdeel worden van Amlin Corporate Insurance en moet de integratie worden gezien als een logische stap in de invoering van Amlins Europese expansiestrategie: "Door Amlin France toe te voegen aan onze organisatie, verbreden we onze expertise en versterken we Amlin's zichtbaarheid op het Europese vasteland. Hierdoor zullen we beter in staat zijn om concepten en kennis te delen. Het zal ook extra kracht zetten achter de ontwikkeling van proposities in onze markten." Amlin France heeft een portefeuille die brand-, aansprakelijkheids-, transport- en geldverzekeringen omvat, die in samenwerking met een netwerk van meer dan 1.300 makelaars gesloten worden.
ACI heeft ongeveer 420 medewerkers in dienst en kantoren in Amstelveen, Antwerpen, Brussel en Rotterdam; het premie-inkomen bedroeg vorig jaar € 610 mln. Amlin France heeft 66 medewerkers in dienst die vanuit kantoren in Parijs en Lyon werken. Het premie-inkomen van Amlin France bedroeg vorig jaar € 70 mln.
De organisatorische samenvoeging heeft vooralsnog geen gevolgen voor het aantal vestigingen, medewerkers of hun standplaats.

Reageer op dit artikel