nieuws

Aegon stort compensatiebedrag toch direct in polis

Archief

Aegon gaat de volledige tegemoetkoming voor kosten van beleggingsverzekeringen direct in de polis van de klant storten. Daarnaast verlaagt de verzekeraar vanaf 2013 het jaarlijkse kostenniveau van beleggingsverzekeringen. Dat moet klanten rust en zekerheid bieden, aldus directievoorzitter Marco Keim.

Aegon stort compensatiebedrag toch direct in polis

Aegon sprak in eerste instantie af dat de tegemoetkoming op einddatum zou worden berekend en gestort. Mede naar aanleiding van het "best of class" advies van de Minister van Financiën is besloten de volledige tegemoetkoming direct in de polis van de klant te storten.
Daarnaast verlaagt de verzekeraar vanaf 1 januari 2013 het toekomstige jaarlijkse kostenniveau van beleggingsverzekeringen naar een basiskostenpercentage van maximaal 1,25% van de gemiddelde belegde waarde per jaar. Is de belegde waarde hoger dan € 50.000, dan geldt een kostenpercentage van 0,5% per jaar voor het bedrag boven € 50.000.

Directievoorzitter Marco Keim hoopt klanten met deze stappen meer rust en zekerheid te kunnen geven. "Door de volledige tegemoetkoming direct in de polis te storten en de toekomstige kosten verder te beperken, weet de klant waar hij aan toe is. De klant kan nu een betere afweging maken over de toekomstige wensen en verwachtingen van zijn beleggingsverzekering."
De regeling en de aanvullende maatregelen gelden voor beleggingsverzekeringen die voor 1 januari 2008 gesloten zijn. Aegon maakt voor de verbeteringen nog eens circa 125 miljoen euro vóór belastingen vrij en neemt in het lopende kwartaal een last van 265 miljoen euro.

Reageer op dit artikel