nieuws

Adfiz waakt voor taakoverschrijding Geldloket

Archief

Adfiz gaat er vooralsnog vanuit dat het Geldloket zich houdt aan haar missie om consumenten basale hulp te bieden bij geldzaken. Dit stelt de brancheorganisatie in reactie op de kritiek die de financieel adviseurs op het initiatief hebben. Het eerste Geldloket werd vandaag in Amersfoort geopend. Volgende week gaat de vestiging in Den Bosch open.  

Adfiz waakt voor taakoverschrijding Geldloket

Veel adviseurs zijn bezorgd dat het Geldloket, een initiatief van het platform Wijzer in geldzaken, financieel advies gaat verlenen. De Commisie Financiële Dienstverlening wijst ondermeer op de website van het Geldloket waarop staat dat consumenten er ook terecht kunnen om te bepalen of ze niet teveel voor hun zorgverzekering betalen.
Rienk Andriessen, woordvoerder namens Adfiz, ziet daar nog geen kwaad in. "Als ik op een feestje hoor dat iemand veel betaalt voor zijn zorgverzekering en ik vertel hem dat hij een prijsvergelijking moet doen, is dat dan financieel advies? Pas als het over producten of aanbieders gaat heb je het over financieel advies binnen de kaders van de Wft. Daar is voor zover ik weet geen sprake van."
Adfiz onderschrijft de doelstelling van het Geldloket. "Het is een prima idee om mensen die financieel analfabeet zijn op weg te helpen en ze  naar de jusite kanalen door te verwijzen. Als de dienstverlening veel verder gaat, trekken wij aan de bel."

Reageer op dit artikel