nieuws

Verbond: besluitvorming over pensioen verdraagt geen uitstel

Archief

Het Verbond van Verzekeraars heeft zorgen over de gevolgen van de stukgelopen Catshuisbesprekingen voor de eerder voorgenomen verhoging van de pensioenleeftijd in pensioenregelingen.

Verbond: besluitvorming over pensioen verdraagt geen uitstel

Voor een tijdige implementatie van het gewijzigde Witteveenkader (het verhogen van de pensioenrichtleeftijd naar 67 per 2014), is het van groot belang dat dit wetsvoorstel op zeer korte termijn door de Eerste Kamer wordt aangenomen, benadrukt het Verbond. "Het arbeidsvoorwaardenoverleg, adviestraject en aanpassingen in de administratie vergen in totaal circa twee jaar nadat de nieuwe wet- en regelgeving bekend zijn. Uitstel van de besluitvorming in de Eerste Kamer zou betekenen dat invoering per 1 januari 2014 met tijdige informatie aan pensioendeelnemers niet meer haalbaar is."

Reageer op dit artikel